Als je de dagopleiding van Aeres Warmonderhof doet, is het mogelijk om bij Stichting Warmonderhof  een kamer te huren. Door er dag en nacht te zijn, verbind je je met de plek. Juist die verbintenis met de dieren, planten en bodem is de essentie van het boer zijn. Dicht bij de agrarische bedrijven kan je jezelf ontwikkelen tot een goede boer of tuinder: in de zomer lekker vroeg de dag beginnen, ’s avonds wat langer doorgaan of ’s nachts uit bed moeten om er bij te zijn als er een koe afkalft. Het wonen op Warmonderhof vindt plaats op de ‘Woonderij’. >>
 

 

De Woonderij heeft plek voor iedereen
De Woonderij telt 130 studentenkamers. Je woont in een huis van 5 tot 8 personen. Er is voor elke student een éénpersoonskamer beschikbaar en er is plaats voor alle studenten die zich (gaan) aanmelden. In het voorjaar worden informatiebijeenkomsten georganiseerd voor studenten die zich hebben ingeschreven voor de opleiding. Zij krijgen persoonlijk bericht. 

 

Hoe gaat het wonen op Warmonderhof?
Elk huis heeft een woonkamer met keuken. Daar wordt gezamenlijk geleefd. Dat betekent samen koken, afwassen en samen studeren. Ieder heeft zijn eigen kamer en in ieder huis is er een gezamenlijke woonkeuken beschikbaar. Alle huizen zijn voorzien van internetaansluiting, gordijnen en vloerbedekking, wasmachine en droger. Voor de verdere inrichting zorgen de studenten zelf. De huizen worden gemengd ingedeeld: jongens, meisjes en ook verschillende jaren door elkaar heen.
Als het huis je even te klein wordt, kun je naar de koeien toe, de tuin in, je akkertje bewerken of pizza bakken in de pizzahut. ’s Avonds een vuurtje stoken of een partijtje voetbal spelen op het sportveld behoort ook tot de mogelijkheden.
De studenten wonen zelfstandig op de Woonderij, er is echter wel een toeziend oog van Do Veltman.


Nieuwbouw
Per 1 januari 2017 zijn er 49 extra studentenkamers opgeleverd om plaats te bieden aan de groeiende studentenpopulatie van de school.
De Drontenaar maakte een reportage van de verhuizing. 

 

Wonen

Samenleven met elkaar
Verbind je met de grond

Werken

Praktijkervaring op de Hofbedrijven

Inspiratie tijdens je bezoek

Overnachten & catering

Toekomstdromen delen
Deel zijn van onze gemeenschap

 

Hofwinkel

Producten van eigen Hof
Praatje en een bakje koffie