Isabel Duinisveld is de tuinder van het tuinbouwbedrijf op Warmonderhof. Haar partner Idse Billenkamp is de technisch medewerker. Op 5 ha maken ze studenten enthousiast voor het reilen en zeilen van de vollegronds fijne groenteteelt.

Volle grond en kas

Ze dragen zorg voor een grote diversiteit aan gewassen. Dit gaat in hoofdzaak volgens de beddenteeltmethode. Hierdoor kan een groot deel van de werkzaamheden machinaal worden verricht. Op de volle grond zaaien, planten en oogsten ze het hele groeiseizoen door. Een kas van 4000 m2 maakt het leveren van zomerse kasgroenten en een beperkt aanbod groentes in voor- en najaar en in de winter mogelijk. Op de kas liggen zonnepanelen, zodat de kas energieneutraal vorstvrij gehouden kan worden. Het geheel wordt verrijkt met 0,3 ha bloementeelt. Bijen en vlinders vinden hierdoor hun stuifmeel en nectar.

Teeltplan

Valt de keuze binnen de opleiding op tuinbouw, dan krijg je veel inzicht in het teeltplan. Hieruit volgt hoe in de praktijk alle werkzaamheden op het juiste moment en afgestemd op het geheel van aarde, plant en kosmos uitgevoerd kunnen worden. Deze tak van sport doet Isabel en Idsel zelf bruisen en ze willen hun prachtige vak dan ook van harte aanbevelen en delen.

Afzet

Door directe afzet van de producten maken studenten kennis met de vermarkting. Onder meer aan de boerenmarkt in Almere, de Hofwebwinkel, Hofzaal en Hofwinkel op eigen terrein.

Almere, zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur op stadslandgoed De Kemphaan 

 

Isabel Duinisveld en Idsel BIllenkamp
Warmonderhof Tuinbouw
Wisentweg 14
8251 PC Dronten
Tuinbouw: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Wonen

Samenleven met elkaar
Verbind je met de grond

Werken

Praktijkervaring op de Hofbedrijven

Inspiratie tijdens je bezoek

Overnachten & catering

Toekomstdromen delen
Deel zijn van onze gemeenschap

 

Hofwinkel

Producten van eigen Hof
Praatje en een bakje koffie