Warmonderhofstede Akkerbouw&Veeteelt

Het gemengde bedrijf van Warmonderhof bestaat uit twee erven: de akkerbouw en de veehouderij. In totaal telt het gemengde bedrijf ruim tachtig hectare zware zeeklei direct aan huis en ongeveer twintig hectare grasland even verderop. Op het gemengde bedrijf worden grove groenten en granen geteeld. Er worden vijftig koeien gemolken, er wordt kaas gemaakt en delen van de nabijgelegen natuur worden beheerd. Op de kapschuren van de akkerbouw en de veehouderij liggen zeventig zonnepanelen, die zorgen voor een (deels) eigen stroomvoorziening.

De ondernemer

Het gemengde bedrijf wordt gerund door Johan Verheye. Werkzaam zijn verder Arjan Veenstra in de akkerbouw en Myrthe Verheye in de kaasmakerij. Bodemvruchtbaarheid is ook hier de basis van de landbouw. De akkerbouw en veeteelt werken intensief samen om de bodem van het bedrijf zo goed mogelijk te verzorgen en te verbeteren.
Op het gemengde bedrijf wordt gestreefd naar een zo veel mogelijk gesloten kringloop en zo min mogelijk externe aanvoer. De mest van de koeien wordt gebruikt om de bodem te verzorgen en de planten te laten groeien. Een deel van de gewassen is bedoeld als voer voor de koeien en ook het stro voor de stal is deels afkomstig uit de akkerbouw. In de vruchtwisseling is meerjarig grasland voor de koeien opgenomen om rustjaren te creëren in het akkerbouwplan. De medewerkers en studenten van  melkveehouderij en de akkerbouw helpen elkaar bij pieken in de werkbelasting. 
 

Johan Verheye
Wisentweg 16
8251PC Dronten
0651311365
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wonen

Samenleven met elkaar
Verbind je met de grond

Werken

Praktijkervaring op de Hofbedrijven

Inspiratie tijdens je bezoek

Overnachten & catering

Toekomstdromen delen
Deel zijn van onze gemeenschap

 

Hofwinkel

Producten van eigen Hof
Praatje en een bakje koffie